...nem is nagyon tudtál volna tévedni, hiszen oda is írtam..DD...
...az a sematikus rajz, a "módosított Szöllősi-féle szűrő"-t mutatja, amit a kisüsti főzdékben gyakorta használnak és azt a Snapszi oldaláról töltöttem le...
...az egész szűrőházhoz képest, valóban az első "rekesz" az itt is kisebb, de gondolj bele, ez egy zárt rendszer, tele plombákkal...ezt csak a finánc nyithatja ki, jegyzőkönyvezés után "néhanapján"...van fogalmad mennyi "dzsuva" gyűlik itt össze a cefréből??...
...itt nem lehet a nyitott felszínre szalvétát, vagy papírzsepit dobni, hogy az olajat leszedje a főzőmester...és a főzés végeztével sem mosogathatja el a szűrőt, mint ahogy azt mi otthon tehetjük...az első akna egyébként arányaiban illeszkedik a főzőhöz és a nagyobbik felét úgy kellett neki kialakítani, hogy a ferdén álló szűrőlapok legyenek a "papírzsepik"...
...csak itt a folyadék mozog lassan és ami olaj, az elsőből átjutott a "szivócsövön" keresztül, az ezekre a ferde lapokra tapad rá...
...a mi kisméretű főzőinkhez, amúgy sem célszerű méretarányosan, pont ezt lekicsinyíteni, de jó közelítéssel, egy 15-20-centi magas, legalább 10-centi széles, 22-25-centi hosszú szűrő, már jól működhet...