MTTP Creative Commons License 2015.02.10 0 0 97585

A látogatók száma jelen esetben irreleváns, ugyanis mi hivatalosan a sajtónak szánt napokon voltunk ott, és a hétvégére pedig beengedték az érdeklődő népeket. Annak ellenére, hogy maga a kiállítás és vásár nem a klasszikus értelemben vett vásár. Tehát itt nem az átlag vásárló tud vásárolni, hanem a kereskedők találkoznak a gyártókkal és így alakulnak ki együttműködések. Annak külön örültem, hogy nincs nagy tömeg, mert sajnos a német is nagy állatkert, ezért mindig a kamera előtt tudnak leginkább tolongani.:-)

A Märklin ugyanakkora standdal volt kint, mint mindig, de most hiányzott a látványos terepasztal. Aminek persze simán prózai okai is lehetnek, hogy pl. elromlott, vagy máshol játszott. Helyette kevésbé látványos, tükrös vitrinek voltak, bennük ide-oda mocorgó mozdonyokkal. Sajnos ezek sem az ifjabbak meghódítására készültek.

 

A többivel tökéletesen egyetértek. Sajnos a modellgyártók hiába is próbálnak, nem tudnak mit kezdeni a kütyükre ráolvadt, 6-14 éves korosztállyal. 14 fölött talán egészségesebb egy kicsit leszakadni a modellezésről, illetve másabb fajta "modellekkel" illendő akkor foglalkozni.:-)

A harmadik vetület pedig ugye az ár kérdés. Csak hát az a gond, hogy ha mondjuk ez nem lenne kérdés, akkor vajon költenének-e az emberek vasútmodellre...

Előzmény: diginewl (97573)