S.P Creative Commons License 2015.02.09 0 0 45221

Szerintem:

Csináltasd meg az állapot felmérést, írásban legyen meg a hibalista.

Mivel még nagyon friss a vásárlás, nagyon egyszerű bizonyítani, hogy a hiba az eladás pillanatában már benne volt. Ha a szerződésben benne van, hogy megtekintett állapotban vetted meg, az még nem mentesíti az eladót. (ezzel az eladó csak kb attól menekül, hogy ha másnap találnád ki, hogy hiányzik egy tükör, vagy horpadt az oldala, akkor nem lesz jogalapod...)

Ha megvan az állapotfelmérésed, írásban bejelented neki, hogy szeretnél elállni a szerződéstől. (Ha át lenne íratva, akár még ez a költség is perelhető lenne.)

Eddig talán nem kell ügyvéd.

Ha nem akarja visszaadni a pénzt, akkor esetleg lehet vele egyezkedni, de ezt csak akkor tedd, ha megvan, hogy pontosan mi a baja, és mibe fog kerülni.

Itt már viszont kell az ügyvéd.

Ha a vevő elzárkózik mindentől, akkor is lehet egy fizetési meghagyást szerezni a bíróságtól.

Persze ez csak akkor lesz célravezető, ha az illetőnek van hivatalos jövedelme, amiből le lehet tiltani...

És persze minden javítást, amit el kell végezni, hogy az autó műszakilag rendben legyen, csak a nevedre kiállított számlával érdemes elvégeztetni.

 

Én visszakérném a pénzt...

Magyarázd el neki, hogy nincs esélye, mert nem fogsz benyelni százezreket a két szép szeméért. Majd ha egyszer nyugdíjas lesz, és talán lesz nyugdíja, akkor abból fogod leszedni a javítási költséget (meg a kamatot és ügyvédi költséget)

(De mindezt neked kell finanszírozni...)

 

Előzmény: zolcsicsi (45214)