altimus Creative Commons License 2015.02.07 0 0 157317

az emberek mindenfelet gyujtenek. ennek az izleshez nincs sok koze, inkabb evolucios gyokerei vannak. gyujtogeto eletmod, osember, ... erdekes, hogy inkabb masculin dolog a gyujtogetes, habar talan ugy tanultuk egykor, hogy a nok gyujtogettek, a ferfiak halasztak, vadasztak.

 

lattam en mar meglett embert komoly pez cukorkatarto gyujtemennyel. egyik baratom meg drotot gyujt. van neki vagy tizezer kulonbozo drotja, vezeteke, ... olyan is van aki banancimket gyujt es tobbszazas gyujtemenye van.

 

szoval lehet a swatch orakat gyujteni, es egy swatch ora gyujto fel is veheti gyujtemenye ekkoveit. ez meg nem teszi a swatch muanyag orat izlesesse, vagy szalonkepesse. (illetve az lehet, egy kamaszon, egyetemistan, de egy meglett nyegyvenes uzletemberen azert kicsit megmosolyogtatonak erzem.)

 

persze erre sincs recept. van korai, kifogastalan allapotu, piros kijelzos kvarcoram, amit neha felveszek, es meg is nezik neha az emberek. vagy egy korai tizzenes seiko se semmi, esetleg a szamologepes kivitelben :). de ezek gyujtoi darabok, nem az izlesrol szolnak, hanem a tortenelemrol.

Előzmény: innovations (157316)