RodeTulp Creative Commons License 2015.02.06 0 0 18513

Úgy látom, volt itt némi takarítás! Kár, hogy nem az egész marci007 fejezet lett lapátra téve.

 

fg123-nak üzenem:

 

Beszéltem az eindhoveni önkormányzattal a hallássérültek támogatásával kapcsolatban, amiről itt lejjebb az előbb még szó volt, mert nem akartam elhinni, hogy van olyan, hogy valaki idejön külföldről, és még ide sem érkezett szinte, máris segélyt kap, mivel fogyatékos.

Nos, ILYEN NINCS!!! Olyan van, hogy támogatják segéllyel és egyéb hozzájárulásokkal azt, aki valamilyen okból nem keresi meg a létminimumot, akár azért, mert munkanélküli, akár azért, mert valamilyen fogyatékossága miatt nem jut munkához.

Ehhez az kell, hogy itt mindenféle hivatalos szervekhez be legyen  jelentve, fizesse a megfelelő biztosításokat, ha munkavégzésre kötelezhető, munkát keressen folyamatosan, ezt bizonyítani kell tudni. Az UWV nevű szervezet (elvileg) segít a munkakeresésben.

Megvizsgálják az illető anyagi hátterét, van-e vagyona,ha igen, az felélhető-e először,  és az összes vonatkozó adat és tényező alapján eldöntik, hogy folyósítanak-e támogatást vagy nem, ha igen, milyen összeget és mennyi ideig. Közben folyamatos ellenőrzés van!

 

Szóval olyan, hogy valaki fogyatékossága révén benyújtja a holland (vagy bármely) államnak a kérést, hogy fizessenek, nem létezik. Ha lenne ilyen, el tudod képzelni, hányan igényelnék ezt meg Hollandiától a világ összes országából?!?! Nincs az az állam, amelyik ezt megengedhetné magának.

 

Félreértés ne essék, én támogatom ezt a humánus hozzáállást, elég baj az, ha az ember fogyatékossággal születik, vagy később azzal kell élnie. De csak ez a tény nem jogosít fel senkit anyagi előnyökre.

Előzmény: fg123 (18511)