Sborisz Creative Commons License 2015.02.03 0 0 27291

Szia jimleslie009!

"Búvárvizsgánk nincs, de felügyelettel már merültünk többször. Ha itt nagyon szigorúak, és csak snorkelezni tudunk, akkor is többet lennénk a víz alatt, mint a víz felett :).."

 

Ha van időd és kedved akkor menj el( menjetek el) itthon egy búvár tanfolyamra! Májusig simán le tudjátok tenni, legalábbis a scuba divert--kezdő--( szerintem a haladót is), ha nincs vizsgátok akkor helyben az introra tudtok menni csak, mert vizsga nélkül nem visznek benneteket merülni még könnyű helyekre sem( illetve felajánlják a helyben elvégezhető tanfolyamot)!

További előírás--legalábbis Filitheo-n és Komandoo-n az volt--hogy kell legyen Nitrox vizsgád is. Ez kb. 1 nap( 8 óra??) alatt megszerezhető, ha van alap, vagy kezdő búvárvizsgád.( a Nitrox minősítés azért kell mert a két említett helyen csak (!!!) Nitroxos merülések vannak..szerintem a Maldívon csak ilyen, Nitroxos merülések vannak egyébként mindenütt... hogy mi is az a Nitrox, azt elmondják Nektek részletesen a tanfolyamon vagy találsz itt róla infót:  http://www.neptun.hu/tanfolyam/technikai  )

 

Amúgy, amit írtam/ írtál azok kiváló szigetek; kicsi szigetek nem nyüzsis helyek, remek búvár bázisok vannak rajtuk, a helyi reef-ek szerintem egészen jók.. stb.stb jó választás... pláne nászútra..  :)

A szállásokkal kapcsolatban vegyes vélemények vannak; úgy értem kinek ez kinek az jön be... próbáljátok ki, ha van rá lehetőségetek a vízi villákat is és a parti bungalókat is...

:)

 

Előzmény: jimleslie009 (27272)