szódásbácsi Creative Commons License 2015.01.30 0 0 85390

Én is többször gondolkoztam már azon, hogy kéne csinálni egy falra szerelhető szerszámtárolót a garázsba, de végül arra a következtetésre jutottam, hogy csak megnehezítené az életemet.

Ugyanis a garázs a szemben levő telken van, de beállni teherkocsival nem tudok (merthogy többnyire azokat kell szerelni), a garázs előtt sem jó, mert ott csak egy füves placc van. Szerelni az itteni udvaron tudok, mert itt van nagyméretű aszfaltozott, fedett kocsibeálló. Úgyhogy szépen apránként hurcolászom át a szükséges szerszámokat.

Pl. a múltkor akartam kicsit húzni a kéziféken. A munka befejezte után három fordulóval vittem vissza a helyére az egyesével kihozott szerszámokat. (Maréknyi villáskulcs, drótkefe, csavarlazító, menetmetsző, néhány különbözőféle fogó, csavarhúzók, szóval a raklap méretű aláfekvőpapír szépen megtelt.) Ráadásul, ha a Toyota van soron, akkor a 8-as csavarhoz általában 12-es kulcs, kell. Vagy 13-as, ha már nem a gyári van benne (ez máris plusz egy séta.)

Ezért inkább szépen be van minden készlet dobozolva, és az egész dobozt viszem, mert olyan soha nincs, hogy "csak egy 10-es kulcs kell", jobban járok, ha viszem az egész készletet 6-tól 32-ig. (De ekkor meg a racsnisért kell visszasétálni, mert mégis inkább az kéne.)

Szerencsére az asztalos szerszámokkal csak az asztalossufnimban kell dolgozni. (Többnyire) De a ritkábban használtakat inkább szekrényben tartom, hogy ne porozódjanak.

(A kalapácsok nagy része meg csak le van hajígálva a földre.)

Előzmény: Barnamedvébb (85367)