frici608287 Creative Commons License 2015.01.28 0 0 116062

És az sportszerű,hogy a sok-sok tapasztalat ellenére akik csak a láncaikat veszthetik el,azok erővel az irányváltást akarják?

Már rengetegszer bebizonyosodott,hogy az uralkodó széliránnyal szembe röptetés végzetes következményekkel járhat.De legjobban mindig a gyengék vetkőzik le magukat legelőször.

Legtöbb esetben a nagyhangú irányváltoztatást szorgalmazó (sportszerű??) sporttársak  adják be a kulcsot legelőször.

Az sem mellékes, hogy a gyengék állományaikat is levetkőzhetik,de sokszor egy gyenge állomány összértéke nem ér fel egy-egy élversenyző néhány elvesztett galambjának értékével.

 

Ami a lényeg, hogy akik szakmai szempontból magasan vannak,és élversenyzők is,azoknak több eszük van annál, hogy önként beáldozzák egy ilyen kétes kimenetelű szakmailag minden logikát nélkülöző "elképzelés"-nek az értékeiket.Ezért "védik" a bevált irányt.

 

Az előbb már említettem a Mátra Tagszövetséget és társaikat.Ők is (köztük az elnökük) is itt bizonygatták, hogy milyen jó lesz,aztán jött a Jagodina, és kollektív beszarás lett a vége.Lehet álmodozni ,de a felébredés sokba kerül mindenkinek!!Aztán a következő évben már nem volt se Mátra,se az elnök.Ez nem hiszem, hogy jó perspektíva.

 

Legújabb info,konkrét Tagszövetséget nem tudok,de úgy hallottam, hogy egyik keleti Tagszövetség Lengyelországból akar röptetni.

Van két tippem:

Az egyik, hogy sírás -rívás lesz a vége.

A másik, hogy az a Tagszövetség is rámehet a dologra.Lehet, hogy ott is lesz néhány jó verseny, de júniusban jöhet a fekete leves (ha nem előbb).

 

Visszatérve a keleti röptetésünkre:

 

A Tagszövetség élmezőnye nem változott,csak az élversenyzők egy része feljebb kúszott,vannak akik meg lejjebb csúsztak,de a nagy hangúak ekkor sem rúgtak labdába,vagyis az az elmélet, hogy a jók szarok lesznek, a gyengék meg erősek,az nem igazolódott be (még eddig sohasem!!).De ezután sem fog változni

De óriási károkat szenvedtünk.És erre nagy az esély,meg arra is, hogy egy ilyen végzetes kimenetelű "átgondolatlan" versenyprogram következményei még évekig fognak kísérteni,mellesleg meg lehet rá megy a Tagszövetség is, de ha mégsem akkor a következő években a röptetés aránytalanul megdrágulhat.

Egyik oka, hogy kiürülhetnek a dúcok, következő években kevesebb galamb lesz az autóban.A másik meg az, hogy többen vagy elhagyják a fedélzetet,(pl.átigazolnak máshová),vagy csak egyszerűen abbahagyják,mert kilátástalanná vált a helyzetük.

 

Olvassátok vissza a pár évvel ezelőtti írásokat,amikor ugyanez volt itt a sláger.Könnyen visszakereshető,kik voltak azok akik rózsaszínű ködben éltek,és kik voltak azok, akik próbálták előrevetíteni a szomorú jövőt!

Előzmény: méhész-galambász (116048)