GENOM_66 Creative Commons License 2015.01.28 0 0 1862

Kedves Fórumozók!

 

Gépcsere, ill. vásárlás előtt állnék (felültöltős). Át is olvastam a fórumot visszamenőleg egy darabig. Így körvonalazódott bennem az a vélemény, hogy kis túlzással mindegy hogy milyen márkát veszek, a lényeg, hogy minél hosszabb garancia legyen rajta. Ez egy 5 évre kiterjesztett 10.000,- összegért megvehető  garanciával el is érhető (elvben, remélem gyakorlatban is). Egy dologról viszont kérdezném a hozzáértőbbek véleményét: hatodik érzék funkció? Ez elsőre jól hangzik, talán több mint jól! Viszont gondolom, hogy ezt az elektronika bonyolításával, számos szenzor beépítésével érik el. Kérdésem az lenne, hogy ez a rendszer mennyire számít a mosógép gyenge pontjának? Azaz mennyire hajlamos ez az egész meghibásodni, rosszat érzékelni stb? Az még a kisebb baj lenne, ha az érzékelők meghibásodása esetén úgymond csak 6. érzék nélkül működne tovább, de az már kevésbé, ha ez után letiltana, nem működne, vagy fals módon tenné a dolgát. Amúgy ez az egész 6. érzék funkció csak amolyan parasztvakítás?

80 és 100 ezer közötti Whirlpool-ra gondoltam első körben, mert ugyanez teszi a dolgát a '90-es évek óta, csak már egyre rehabosabban. A 100 fölötti kategóriában ha jól látom csak csili-vili kijelzők és hasonlók terén van, lehet különbbség?

Dícsérőleg szóltak páran a Miele-ről a begbízhatóság, tartósság terén. Talán még bele férhetne ez is (Feleségem végtére megérdemelné a jobbat...), csak ez is mennyire "egy életre tervezve" kategória, mennyire áll arányban a túlzott árával?

 

Köszönöm szépen előre is a válaszokat!