Octi19 Creative Commons License 2015.01.28 0 0 16628

Tegnap a bőrgyógyászom is nagyon meg volt elégedve az eredményekkel és ő is hasonló következtetésre jutott. Át is minősítette a diagnózist és már nem PS, hanem PS jellegű tünet.

Szerinte a klasszikus PS egy autoimmun betegség miatt a saját maga ellen forduló immunrendszer által okozott bőrgyulladás (tehát a bőrpanaszok is csak tünetek és nem a betegség maga!) Ez az autoimmun betegség ugyan spontán módon is előfordulhat, de jellemzően örökletes eredetű lehet. Ezért lehet fontos, hogy a családomban nem volt ilyen jellegű megbetegedés.

Mivel nálam az autoimmun betegségre sem utalt semmi a vérvizsgálatok alapján, viszont ezek a gyulladási faktorok évek óta a normálisnál magasabbak és egyre magasabbak lettek és az immunrendszerem nagyon hosszan reagált erre a gyulladásra, ezáltal jelenhettek meg ilyen tüneteim.

Túl vagyok már pár góckutatáson, de eddig minden negatív volt. Kb.: két éve volt egy rejtélyes ízületi gyulladásom aminek szintén nem volt magyarázata. Nagyjából egy hónap alatt szépen fokozatosan begyulladtak az ízületeim a végtagjaimon, de az összes! Úgy néztem ki, legalább is a végtagjaim mint a Michelin baba! Akkor is egy gyulladás utóhatására gyanakodtak, mert semmi egyéb magyarázata nem volt a dolognak.

Ez a helyzet kb.: 8-9 hónap alatt normalizálódott és ezután nem sokkal jelentkeztek az első PS jellegű tüneteim a fejemen amik eleinte a Diprosalic kenőcsre nagyon jól reagált, viszont amint abbahagytam a használatát akkor szinte azonnal és nagyobb felületen tért vissza. Azután máshol is megjelentek a foltok. A csúcs idén ősszel volt amikor szinte az egész testemet foltok borították. Ez mára az ELOCOM-os kenőcs és a Diprosalic oldat hatására csak pár makacsabb foltra csökkent fejem hátsó részén, a köldököm alatti területen, a csípőm oldalain, a combom hátsó részén (ennek inkább a sok üléshez lehet köze) és a végtagjaim alsó felén. Valamint a leleteim is javulnak... szóval bizakodom! :-)

Előzmény: B.GY (16625)