aknot Creative Commons License 2015.01.28 0 0 82696

Mondjuk a magyarországi viszonyok tényleg elég ijesztőek innen nézve.

(amikor én ott rendszeresen bicikliztem, nem volt túl sok biciklis, illetve gyerekek/fiatalok voltak, meg azok az idősebbek, akik gyerekkoruk óta bicikliznek és tudják, hogy mire figyeljenek. Manapság minden hipster bringát ránt maga alá... - ez mondjuk Budapest, vidéken más a helyzet)

 

Mostanában az Indexről értesülök csak, mi folyik ott és bizony sokszor szívesen hozzászólnék, mert a zujságíró uraknak fogalmuk sincs a helyes biciklizésről.

Nemrég volt egy cikk, hogy Londonban milyen húdejó a biciklistáknak, bezzeg Budapest.

Aztán ott vannak a fotók Londonból és MINDENKIN van sisak és egy kivételével mindenkin fényvisszaverő mellény, a magyar videon meg EGY emberen véltem felfedezni sisakot, láthatósági mellényt, csíkot sehol. Viszont az autok között lavírozott még a video készítője is, akkor is, ha az autó - ha lassan is, de - haladt!

 

A múltkor meg arról volt egy cikk CCTV felvétellel (nem biciklis, de tükrözi a magyar hozzáálást), hogy az Abbey Roadon ott ütöttek el egy gyalogost, ahol a Beatles csinálta a lemezborító-fotóját.

A csaj átfutott a zebrán úgy, hogy az egyik sávban lassú volt a forgalom és a kocsik feltorlódtak, és a szembe jövő sávban gyorsan haladó Golf elütötte.

A Zindex cikkírója ebből azt hozta ki, hogy még szerencse, hogy volt CCTV felvétel, amin lehet látni, hogy a Golf vezetője nem láthatta a csajt, mert eltakarta egy busz, mielőtt a zebrára lépett, illetve akkor sem, amikor már a zebrán volt, különben még megbüntették volna!

Én szívesen beírtam volna neki, hogy ne legyen egy csöpp kétsége sem, hogy a Golfost bizony nagyon megbüntették itt Angliában, mert neki meg KELLET volna győződnie arról, hogy senki nincs a zebrán, amikor ő áthalad. Ha kell, meg kell állnia!

Amikor én kocsival hozom el a gyerekkeket az iskolából, azért tart sokáig a hazaút, mert ugyan felfelé van dugó, de van vagy 4-5 zebra útközben, ahol MINDENKI megáll, mert nem lehet látni az ellenkező sávban álló kocsiktól, nem akar-e egy gyerek hirtelen átbiciklizni a zebrán!

Előzmény: KawaBazsy (82660)