.:Zool:. Creative Commons License 2015.01.27 0 0 61423

Hogy újabb kérdést nyissak meg. :)

 

Adott egy nappali, két háló, konyha-spájz, fürdő, előszoba, garázsból álló szinteltolásos ház.

Az előszoba és a garázs; a nappali, a vizes helyiségek, és két háló összesen 4 félemeleten van.

 

Mivel elég sok fogyasztó lesz, így a jelenlegi 1*16A-t fel fogom bővíttetni minimum 3*20-ra. (Most annyi van a lakásunkban.) Ezt gondolom már csak telekhatárra fogja nekem az áramszolgáltató engedni? EDF Démász terep.

 

Az előszobában van most az óra, ott van süllyesztett óraszekrény, fa kivitel, 30 éves technológia.

Kb egy 36-os szekrényt fogok megtölteni ávk-val, megszakítókkal, stb. Elég áramkör nincs alapon. :)

 

Ezt a gyakorlatban hogy célszerűbb megoldani? Csináljam egy szekrénybe az egészet és húzzak le minden áramkört mcu-val innen? Konnektorok 2,5-tel, világítás 1,5-tel. Vagy ha meg tudom oldani értelmesen a kisebb megszakítószekrények félszintenkénti elhelyezését, akkor szedjem szét mondjuk négy kisebb részre és legyen decentralizált a rendszer? Ezt úgy gondolom, hogy a bejövő 5*x alut egy 25A 30mA-s ávk-n megindítva felmegyek mondjuk egy 3*20-as kismegszakítóból a vizes szintre 5*4-es rézzel, és ott egy kisebb lakáselosztóba bepakolom az ottani konnektorok és világítás megszakítóit. Ugyan ezt mondjuk a nappalival és a hálókkal is külön?

 

Mivel minden külön félszinten van, plusz tényleg elég sok áramkört akarok, akváriumhoz pl külön 10mA-s ávk, ilyenek, így gondoltam ha nem kell minden egyes áramkört lehúzni a bejáratig, akkor vésést és kábelt is spórolnék.

 

Komplett felújítás lesz, aljzatcsere, fűtés kiépítése, úgyhogy az alátámasztó földet is nyilván meg tudom majd oldani, ha kis mákom van még az alap vasalására való rákötésével is.