rézműves1 Creative Commons License 2015.01.27 0 0 108552

...szia Vasbögre...nagyon jó megállapítást tettél a hőmérővel kapcsolatosan...

 

..."Valamire viszont nagyon jó finomításkor: Függetlenül attól, hogy hol van és milyen minőségű az óra, az enyémen tudom ha eléri az 50 °C-ot akkor felére kell vennem a lángmagasságot, pár perc múlva eléri a 60 °C-ot"...

 

...és ez a lényege a hőmérőnek: a tájékoztatás ...mert tök mindegy, hogy milyen minőségű, pontos-e, vagy kevésbé pontos, arról látjuk, hogy kb. mikor kell beavatkozni...a kevésbé pontosak is, mindig ugyanott pontatlanok, tehát mindenki a saját főzőjénél ki tudja tapasztalni, hogy hogyan fűtsön...ennek ellenére, a páracsövet sokan tapogatjuk, (főleg a fűtés vége felé), de állandóan mégse fogdoshatjuk...a hőmérő, akármilyen is, remekül segít abban, hogy mikortól kezdjük a tapogatást (és addig csinálhatunk mást), mert ez nem mindig az eltelt fűtési időtől függ...

Előzmény: vasbogre (108477)