Semantic Creative Commons License 2015.01.25 0 0 3360

Sziasztok!

Segítséget kérnék szépen.
Keresek egy filmet, de csak a történetre emlékszem úgy,ahogy.
Talán a 70-es évek végén, 80-as években adták le, de tőlem akár a 90-es évek elején is lehetett [Duna TV ?]
A történet valós: adva van egy fiatal nő, aki egyes szám első személyben meséli el, emlékezik vissza az addigi életére. A főszereplő is maga a lány. Talán Amy a neve... hm.

 

Súlyos mozgássérültként,  szinte teljesen bénán, kerül be egy intézménybe, ahol már jó pár éve egy elfekvő osztályon vegetál, a rácsos ágyában. Minden reggel, amikor felkel a Nap, a rácsos ágyból amennyit lát,az az ő aznapi túlélési lehetősége.
A betegsége folytán a fejlődésben is visszamaradt. Azonban az eszével, az értelmével nincs semmi baj, de ezt még akkoriban ezeknél a betegeknél nem tudták. Mivel nem tud kommunikálni úgy is kezelik, mint egy elfekvő beteget.
Egyszerre csak érkezik az intézetbe egy fiatal, pályakezdő gyógypedagógus (?), vagy orvos, aki korát megelőzve rájön arra, hogy ezeknek a betegeknek az értelme teljesen rendben van, és elhatározza, hogy főhősünkön ezt be is bizonyítja.
Végül magához veszi a lányt, és iszonyatos türelemmel, szeretettel (még a saját párkapcsolatát is veszélyeztetve ), következetesen kidolgozott módszerével "felfejleszti" a lányt, aki erős csípőficammal ugyan, de már tud járni, sőt később elvégez egy egyetemet is.

Valamiért úgy emlékszem, hogy Báthory Orsolya volt a szinkronhangja, de a szinkronszerepei között nem lelem ezt a filmet. Kérem, akinek rémlik az írja meg nekem a film címét.

Itt sincs, egyenként végignéztem
www.filmekafogyatekossagrol.eoldal.hu

Köszönöm!

Semantic

 

levelezo@postafiok.hu