hópihe007 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 5760

Remélem nem fog itt vita kerekedni, ebből a vallási témában, mert felesleges lenne, ez totál szubjektív dolog. Azért írtam nektek, h segítsek.. nekem sajnos nem írta le senki, h mi a helyes út ennek a bajnak a kezelésében, így az a minimum, h én megteszem, aki megérti a lényeget, bár nehéz néha szavakba foglalni a mechanikát, de ha sikerül rájönni a dolog lényegére, akkor felesleges szenvedések sora szűnhet meg.

A pszichiátria témába nem igazán mennék mélyen bele, de sajnos nagyon sok megatívimot hallani, ahogy kb az egész magyar egészségügyről. Én Szendi Gábor elméleteivel értem egyet, aki mivel klinikai szakpszichológus csak van némi belelátása ebbe a témába és pont ő ír nem egy könyvében arról milyen ostoba, időnként barbár tud lenni ez a szakterület, sajnos mind közül ez a legfejletlenebb. Persze itt is minden a pénzre megy, ha az van, akkor terápiák is, pedig nem a gyógyszer fog meggyógyítani, mert az csak átállítja az agy biokémiáját, hidd el konkrét esetekről tudok, h induló enyhe panaszokból, h kerültek az öngyilkosság szélére emberek miután rászoktak a gyógyszerekre. Nem véletlenül említi meg a betegtájékoztató is..

A kényszerbetegséget pszichoterápiával nem nagyon lehet kezelni sajnos, viszont viselkedésterápiával kiválóan! Csak kevesen jutnak el, ez a baj.. és ez is a "nagy" pszichiátria hibája. De az általam leírt tanácsok kb ilyen típusúak.

Előzmény: hópihe007 (5759)