sebesjelölt Creative Commons License 2015.01.24 0 0 73020

"Az esetet nem ismerem, de a leírtak alapján olyan „hibáért” teszitek felelőssé a tervtanácsot, ami a rendelet alkotás folyamatában keletkezett."

 

Foglaljuk össze röviden: A Tervtanács az önkormányzattól független emberekből álló szakértő testület, feladata az építészeti minőség és a településkép védelme. A Tervtanács véleményére hivatkozva meg lehet tagadni az építési engedélyt.

 

Az önkormányzat rendeletben rögzítette, hogy a családi házas övezetben nem épülhetnek abból kilógó, soklakásos nagy tömbök. Hogy ebben mi a hiba, amikor nyilvánvalóan a kialakult településszerkezetet és településképet védi, azt el nem tudom képzelni.

 

A rendelet betűjét az ügyes építész kijátszotta, és egy háromlakásos sorházat betett a családi házak közé. A Tervtanács ezt megakadályozhatta volna, de nem tette. Egy ilyen döntést egyetlen módon lehet megvédeni: be kell bizonyítani, hogy a településkép jobban járt a háromlakásos sorházzal, mint ha csak két lakás épült volna oda.

 

Ekkora marhaságot még ti sem állítotok, ezért jön elő az önkormányzat hibáztatása meg a csűrés-csavarás a fizetett tervtanácsi tag részéről. Egyedül 504 LACI vetette fel, hogy mégis milyen felelősségük van ezeknek az embereknek a feladatuk elvégzéséért? Köszönet neki!

Előzmény: zöldmeder (73015)