kika anika
2015.01.23
|
|
0 0
120543
|
Kedves Zoli!
Legegyszerűbb elkészítése, ha vöröshagymával és fokhagymával lepirítjuk egy kis só és bors társaságában. Finom köretnek, akár rizzsel keverve, vagy csak kenyérrel fogyasztva. A maradékra lehet ütni tojást és kész a reggeli is.
Gombalevesnek is remek. Igaz ehhez mi ráálltunk a miniatűrök szedésére is, mert az 5 éves keresztfiam csak úgy eszi meg, ha egészben van benne a gomba. „Mert csak a gomba formájú gomba a gomba” :) Ekkor pörköltnek elkészítem szárítmányokkal együtt (róka, vargánya, sötét trombita), majd felöntés után kerül bele sárgarépa, zeller, petrezselyem a zöldjével együtt. A végén pedig reszelek bele tésztát egy tojásról.
Pörkölt is nagyon finom belőle, de ekkor fele-fele arányban szoktam keverni, valamilyen semlegesebb ízű gombával (pl. csiperke), mert önmagában elég intenzív aromájú. Emiatt van, aki nem kedveli. De mi nagyon-nagyon szeretjük.
Üdv: Andi
|
Előzmény: Törölt nick (120536)
|
|