Pote01 Creative Commons License 2015.01.22 0 0 84994

Tegnap be akartam fejezni a létraszék elemeinek végleges elkészítését. Ahogy betettem a nagy 51 mm élhosszúságú másolómarószárat, meghúztam és ahogy megforgattam kézzel látom, hogy oldalra üt a szerszám. Innentől átváltozott a délelőttöm egy haszontalan méretgélős bosszankodós rémálommá...

A képen látható, hogy a hosszú marószáraim festékelkenődése utált már korábban is erre a dologra, ezeket nagyon keveset használtam, így nem is vettem észre a dolgot.

A mérőóra szerint 25-75 század volt az ütés mértéke a két végpont között, ez szerintem rengeteg. Próbáltam fellazítani a szorítóanyát és kopogtatással pontosítani, de nem jutottam sokra, bár az is igaz, hogy elég hamar feladtam a dolgot. Az biztos, hogy a marógép tengelye nem üt, arra gondoltam, hogy a patronnal lehet valami gond, mert a marótengely belseje is épnek néz ki. Viszont a patronon sem látszik semmi.

Tanácstalan vagyok, hogy mit kellene csinálni vele.

Hosszútávú terveim szerint készítenék a gép köré egy komoly maróasztalt és a képen látható toldót fixen rögzíteném a gépbe és csak abban cserélném a szerszámot, mert ahhoz van 1/8", 1/4", 6mm, 8mm, 12mm, és 1/2"-os patronom is.