olahtamas Creative Commons License 2015.01.19 0 0 47357

Akkor íme:

 

2015.01.17. Gérce - Sárvár
Így télvíz idejére, a rövid nappalok miatt rövid túrát terveztünk, hogy legyen időnk a fürdőre, és a vár megtekintésére is.
A hétvége első napjának a Gérce-Sárvár szakaszt választottuk. 10 órára értünk Gércére, ahol a Kismackóban pecsételtünk,  majd mivel ki volt írva, hogy ma friss halászlé 500, így nem sérthettük meg a tulajdonost, hogy nem fogadjuk el, e szíves invitálást :)


10:45-kor azért nagy nehezen sikerült elindulnunk, ha már azért jöttünk, hogy kéktúrázzunk.
Gérce végén az Ady Endre utcában elég furcsán van egy jelzés festve, itt nagyon észnél kell lenni, hogy a helyes útra térjünk, a Józan dűlői elágazás felé.
A kék sáv és kék kereszt jelzések elágazásánál most a Sitke felé vezető utat választottuk, ami az MTSZ honlapja szerinti új nyomvonal lesz, csak még nincs felfestve a terepen a változtatás.
A kék kereszt jelzések, amúgy egyértelműen fel vannak festve, jól követhetőek, és nincs félreérthető ill. felesleges jelzés sem.
10:27 -re értünk a kápolnához, amelynek udvarába a felső ajtón be lehet menni, de mi be szerettünk volna menni, így elsétáltam a kastélyhotel recepciójáig.
Ezt a 300 méteres utat ugyebár 4x kell megtenni, így ezzel a kb. 15 perces plusz idővel számolni kell, no meg a kápolnában töltött idővel.

 


A kék sáv jelzésre visszatérve, ismét a megkopott régi jelzéseken folytattuk az utunkat, jó volna ha elérne ide is a felújítás hulláma.
Azért eltaláltunk Hegyközségig, ahol a Kálvária kápolnát épp felújítják, úgyhogy oda nem tudtunk bemenni.
Megnéztük még a régi hidat, aztán a szállásunkig már csak egy kisboltnál álltunk meg.
14 órakor a szállásunkon letettük a hátizsákokat, majd tovább sétáltunk a kék sáv jelzéseken, egészen a várig.
A megtett táv 13km lett, amire ezután még egy rövid séta a Várkapu vendéglőhöz, majd a szállásra sétálás és, hogy ki ne hagyjam, a fürdőbe való gyaloglás is hozzá jött.
A fürdőben rendesen kiáztattuk magunkat, kihasználva, hogy 19:00-tól kedvezményes a belépő.
Szépen elidőztünk, de még hátramaradt a forraltborozásunk, így este 10 óra után kezdtunk neki, annak a napirendi pontnak,
ami már áthúzódott vasárnapra is, igaz a végén már nem bíbelődtünk a forralással :)


2015.01.17. Bögöt - Sárvár
Reggelre szerencsére elállt az eső, így vidáman autóztunk át Bögötre, ahol a Hörpi sajnos zárva volt, pedig a kiírás szerint 9 órakor nyitnia kellene.
Így a boltban pecsételtünk, és a templom előtti kis téren vártuk meg a sofőröket, míg visszalogisztikázták magukat.
Végül 9:40-kor fordultunk rá a kék sáv jelzések mutatta útvonalra Sárvár felé.
Az úttal is szerencsénk volt, mert nem volt saras, és így januárban a Bögötről kivezető szakasz sem volt dzsindzsás.
A jelzések persze nagyon kopottak voltak, mert jelzésfestő legyen a talpán, aki festési idényben bemegy a tüskés bokrok közé :)
A sínek utáni aszfaltos szakaszról az erdőbe kanyarodva ugyan volt pár pocsolya, de könnyen lehetett kerülgetni őket, és nem is voltak túl sokan.
Az aszfaltra kiérve nézegettük, hogy bizony itt is több, mint 4 km aszfalt következik, de hát ilyen a kéktúrázó sorsa.
Csényére érve új szó került a hátizsákunkba: "EUCHARISZTIA", majd kisvártatva, túránk 5. km.-ét elérve a most még vasárnap is nyitva tartó élelmiszerboltnak köszönhetően egy doboz sör is :)
Újmajorhoz érve pecsételtünk, majd felidéztük az előző nap a vármúzeumban látottakat, és a boltíves kaput is azonosítottuk.


A Gyöngyös patakhoz érve megszabadultunk az aszfalttól, és a töltésen bandukoltunk Sárvár felé.
A Zsiliphez érve is elkéne egy kis jelzésfestés, mert a kopott jeleket alig lehet kivenni, és aki nincs felkészülve, az könnyen eltérülhet a kéktúra útvonalától.
Innen már hamar beérkeztünk a Sárvár széli házak közé, ahol a készülő vasárnapi ebédek illata kellően felpiszkálta a gyomrunkat, hogy gyorsan behatoljunk a Várkapuba, hiszen maradt még az étlapon bőven még általunk nem kóstolt tétel.
Én halas napot tartottam, így halászlé, és harcsa lett a választásom, de ez nem tudta felülmúlni az előző nap a Kismackóban fogyasztott halászlevet, csak az ára volt háromszorosa.
A megtett napi táv: 12km.
Mivel jó idő volt, és maradt időnk ebéd után, így hazafelé még beugrottunk a Ság-hegyi bazaltkatlanba, de az már egy másik történet.
 
Az összes kép:
https://plus.google.com/photos/118292515470871397978/albums/6105921632211194833

 

 

Előzmény: Törölt nick (47320)