V43 1279 Creative Commons License 2015.01.18 0 0 47341

Hobo-bobo és garass!

 

Köszönöm az érdemi hozzászólásokat!

Igen, a képen látható ominózus helyen volt a kavarodás.

Mellékelek egy térképrészletet (Cartografia turistaatlasz), és három képet, hogy könnyebben tudjam demonstrálni a történteket:

 

 

Alulról érkeztem a piros körnél az 1. kép látványa fogadott: jelzés nuku, térképből és rutinból a középső utat választottam és is a helyes.

A narancssárga körnél értem a már beszélt helyre, ez látható a 2. képen, itt is a középső úton indultam el, de nemsokára elfogyott az összes jelzés. A középső utat színeztem be rózsaszínnel, ez később kétfelé válik, de kéktúra szempontból zsákutcának láttam mindkettőt. A kék vonal jelzi a turistautak .hu szerinti helyes utat, amibe csatlakozik a garass által említett szerpentines út (barna vonallal jelezve, illetve 3. kép). A zöld karika pedig egy kis tavat és egy mellette lévő házikót jelképez, ezek szerint az lett volna a helyes út...A szerpentines úton próbálkoztam végül de a hajtűkanyar után fordultam el balra, mondván ez esélytelen lesz jelet találni, fogalmam nem volt róla, ha megyek még egy picit rajta a házig akkor ott lesz (lenne) a kék.

A szürke pedig az én általam bejárt útvonal kezdetének körülbelüli jelölése. Az atlasz szerinti kéket (térképen piros vonal ugye) természetesen nem kereszteztem, és egyik úton sem, jelet sem láttam egy darabot sem többet. Így végül több kilométeres kerülővel jutottam a célhoz (később visszatértek a jelek, már messzebb). 14 órára értem a + csatlakozásához (narancssárga kör), 14:40-ig szórakoztam az útkereséssel, ekkor folyamodtam az operatív tervhez (=mentsd ami menthető), innentől fogva gyors tempóban mentem tökön, paszulyon keresztül, mert 16:30-kor indult a vonatom Putnokról, amit sikeresen el is értem.