Törölt nick Creative Commons License 2015.01.18 0 0 35983

A kacsa tojással vigyázni kell, mert gyakran szalmonellával fertőzött.

Fogyasztásra inkább olyan ételekben használható, amiket 20 percnél tovább sütünk.

És vigyázni kell arra, hogy át is süljön (pld a vastag töltelék közepe nem maradhat nyers vagy 20 percnél rövidebb ideig átsült.

Tehát rántottának nem a legjobb, de hosszan főtt-sült ételekben használható.

A szalmonella vírus 20 perc alatt maradéktalanul elpusztul. Valószínűleg erre elég lenne a 8-10 perc is, de hát fő a biztonság...

Nyersen viszont biztosan nem szabad enni. (Tojásfehérjehab, stb..)

 

Egyébként mi gyerekkorunkban úgy emlékezem sokszor ettünk kacsatojást, és sohasem volt bajunk.

Persze lehet édesanyám vagy fél óráig főzte, erre már nem emlékezem.

Előzmény: TazazTibi (35978)