.Vándor. Creative Commons License 2015.01.18 0 0 6029

Sziasztok!

 

Eljött a hirdetés napja:

Nagybörzsöny Rózsa táró kirándulás szerveződik! A tervezett időpont január 24 azaz egy hét múlva szombat. A hány órakkor még kérdéses, de előreláthatólag 10-11órai nagybörzsönyi találkozó a célszerű.

Sajnos nem sikerült behajtási engedély ügyben járható utat találni, pedig kocsival az Altáró mh-ig el lehet jutni, de még nem adtam fel mert az 5km mínuszt jelentene sétában.

Ez most csak egy sétálós túra lesz, a Kovács patak mentén meglessük a régi bánya nyomokat, majd az alsó Rózsa tárót és a felső Rózsába hatolunk be, ezen a túrán csak végigsétálunk a folyosón az aknáig, nem ereszkedünk le az aknába, ne hozzon senki kötelet, létrát, ejtőernyőt, teleportálóeszközt amivel megkísérelne lejutni a lyukba, /erre egy másik alkalommal valószínűleg egy héttel később kerül sor, de még nem biztos/ mert az egyén és közösség biztonsága végett nem fogom hagyni senkinek s ebből nem is kívánok vitát nyitni. Miután kibújtunk, megkerülve a hegyet megnézzük a fagyos asszony nyomokat és vissza kanyarodunk a kocsikhoz és élményekkel gazdagon elindulunk hazafelé. Kb. 15 km sétáról van szó, pár száz méter szintkülönbséggel. Egyenlőre még szar időt jósolnak, de reméljük változik, természetesen rossz idő esetén elmarad a buli.

Szívesen várok ötleteket, javaslatokat, tippeket, olyanok jelentkezését akik jobban ismerik a helyi viszonyokat /mi hol van/.

Jelentkezéseket leginkább emailben jelezzétek a karosanyi kukac gmail pont com címen a tárgyba pedig írjátok azt, hogy Rózsa táró. Kérdéseket itt a fórumon is feltehettek, tőlem telhető leghamarabb igyekszem válaszolni!