vidékipupák Creative Commons License 2015.01.16 0 0 41172

Amikor jénaiba teszem a tetejét elsimítom vizes fakanállal, egy kicsit domborúra, de úgy, hogy azért sima legyen.

Az étolajat azért teszem bele, mert attól lágyabb lesz. Mielőtt kiveszem a sütőből, a tetejét átkenem tiszta vízzel, - ettől szép fényes lesz és a hja is lágyabb - viszont sütés után azonnal becsomagolom több réteg konyharuhába, és csak kihűlés után szeletelem. Nem szeretem, ha ropogós a héja. kihűlés után viszont nagyon jól lehet szeletelni, nem törik a héja.

A legolcsóbb BL55 lisztből sütöm.  Nem szabad hagyni nagyon megkelni, mert sütéskor is még sokat emelkedik. Én évek óta sütöm így a kenyeret, sőt még prézlinek (zsemlemorzsa) is sütök, mert még mindig olcsóbb, mint a bolti zsemlemorzsa és biztos vagyok benne, hogy ezt nem mászták meg az egerek. :-)

Előzmény: Skytten (41171)