Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2015.01.12 0 0 61043

"Esetleg talán annyi, hogy made in china terméket nem vesz sehol az ember."

 

Számos kínai terméket vettem már, sőt vásárolok közvetlenül Kínából is, persze én (általában ;) meg tudom különböztetni a jó terméket a gagyitól.

Csak azért mondom, hogy a made in china felitat önmagában nem jelent rossz minőséget, tehát dzsunkán is gyártanak olyan termékeket, ami megfelel a legszigorúbb szabványoknak is.

A szar minőség nem a dzsunka miatt van, hanem az igénytelen megrendelők/vásárlók miatt, akik az alacsony árat mindenek elé helyezik. Ha mindenki csak minőségi termékért fizetne, akkor minden kínai csak minőséget gyártana.

 

"Pár éve vettem ugyanilyen boltban karácsonyfaizzót, és mikor elromlott és megnéztem, kiderült, hogy 190V-al van megtáplálva az égősor, persze vékony egyszeres szigetelésű vezetékkel szerelve."

 

Számos termék lebukik egy-egy hivatalos bevizsgáláson és akkor megtiltják a magyarországi forgalmazását (olykor ez a hírekbe is belekerül). De ehhez a terméknek a bevizsgálók elé kell valahogy kerülnie és a bevizsgálás árát is ki kell valakinek fizetnie, az importőrnek meg ugye egyik sem áll érdekében ;) a gagyi termékek legtöbb ilyen bevizsgálása a jobb minőségű terméket árusító/importáló konkurenciának köszönhető.

Előzmény: Tgrclaw (61041)