Törölt nick Creative Commons License 2015.01.12 0 0 93374

Nekem már a második alul elektromos, felül gáz tűzhelyem van. Az első egy Salgótarjánban gyártott volt, a mostani elekrolux. Egyik sem légkeveréses, eddig nem éreztem hiányát, de lehet, hogy csak azért, mert sose volt.  

Még a régi is megy a nyaralóban, de már gyufával kell begyújtani, egyéb baja nincs, 22 éves.

Mindkettő tud alul-felül sütni, külön is, van bennük grill. A régi tud nyársat forgatni is, ritkán használtuk. Mindkettő konektorra csatlakozik. Üvegajtajuk van. A régi tudott egészen 280 fokig sütni, de minek? Leginkább 200-ig használom, a mostani kb250-ig megy ha max-ra állítom. Lehet aszalásra is használni, minimum jelzésnél vagy 50 foknál.

A régi 50 centis volt, az újabb 60, ez kényelmesebb. Viszont ennek gagyik a tepsijei, a régebbiben zománcos tepsik vannak és volt tepsire állítható grillrács is. A tepsiket érdemes megnézni, én 5000-ért vettem egy olyan magas falú tepsit az enyémbe, amit némelyikhez tartozékként adnak.

A tetejét a réginek nagyon nehéz takarítani, az újat könnyebb, könnyen leszedhetőek a gázégők. Viszont az üvegajtót a régin volt könnyű tisztítani, szétszedhető volt, ezen lehetetlen kivenni-szétszedni, de a kosz közé megy.

 

Előzmény: krnemarika (93362)