.ETNA. Creative Commons License 2015.01.11 0 0 41164

Pimre: jogos, de nem is erről van szó, hanem sokkal inkább arról, hogy ha valaki vette a fáradtságot, hogy időt szánt arra, hogy kiválassza a sok közül a neki legmegfelelőbb kenyérsütőgépet, fogyasztja otthon az áramot, tölti vele az idejét stb. .... akkor legalább az OTTHON SÜTÖTT kenyere legyen MINDENFÉLE adaléktól és hozzáadott akármitől MENTES.

 

Elvégre éppen ez lenne az otthoni sütögetés (nem csak kenyér, de bármilyen sütemény stb. esetében is) egyik előnye.

 

Sajnos a fogyasztói árak miatt, ma már nem feltétlenül érvényes mindenre, hogy olcsóbb, ha otthon sütöd meg, mert, ha csak az árat nézed, talán néhány macerás süti olcsóbb, ha egy cukrászdában, vagy boltban veszed meg, mint a hozzávalókat összevásárolni és otthon megsütni. Egy dologban viszont MINDIG vezetni fog az otthon készített édesség, kenyér stb., még pedig abban, hogy KIZÁRÓLAG annak a süteménynek, kenyérnek az ÖSSZETEVŐIBEN lehetsz 100 %-ig (!) biztos, amit otthon Te készítettél, az összes többiben lehet akármi:-)

 

Természetesen ezek az "akármik" nyilván nem lehetnek kimondottan "károsak" az egészségre (akkor aligha hozhatnák forgalomba), de olyan sok minden van, amit otthon nem tudsz elkészíteni, az azokban lévő adalékokat így nem is tudod elkerülni, de akkor legalább a kenyér ... vagy a sütemény ... a pizzatészta legyen ilyen.

 

Na, én valami ilyesmire gondoltam csak .... ahogy, szerintem vidékipupák is :-)

Előzmény: pimre (41162)