Vappali Creative Commons License 2015.01.09 0 0 139247

Előzmény:

 

Autó. Meriva 2004 1.7 dti

Most vettük észre a kocsi alatt nagyobb olaj foltok vannak, 2-3 és olyan 5-8 cm-esek. Néztem az alját, nagyon olajos. Több helyről is csepegett, vagyis láthatók voltak a cseppek, de amiatt hogy odafolyt fentről. Felülről semmi nem látszik. 

Beszéltem telón egy szerelővel, csak pénteken tudja megnézni. 

A szerelő telefonon instruált.
Olajszint rendben, a beöntőnél nem látható habosodás, valszeg nem hígul vízzel, vagy gázolajjal a motorolaj.
Hűtővíz szintje és állaga is rendben.

Mivel elég féloldalon vannak a foltok, az autó baloldalán,  így látatlanba azt mondta, lehet váltó olaj, és a féltengely szimeringnél folyik. Lehet nem tett neki jót az utóbbi napok mínusza. A garázs még nincs kész, kapu nincs rajta. Vidék, nagyon hideg volt az utóbbi időben. Lehet a valamelyik szimering adta meg magát? Ledermedt hideg állapotban megsérült esetleg? 

 

 

Ma eljutottam a szerelőhöz.

Nos a motorból folyik a motorolaj, a blokk utastér felőli oldalán. A pár nap alatt nagyon kevés folyhatott ott ki, mivel az olajszint nem változott, legalábbis olyan mértékben nem, hogy utána kelljen egyáltalán önteni.

Aknából néztük, és az olajszűrő ház alatt/mellett/közelében van egy csavar, mintha onnan szivárgott volna ki. Vagy csak a csavar fenti részről és a csavar fejen is lefolyik, beolajozva azt.

Motortér felől semmi nem látszik. Hogy a hengerfej tömítés ment-e ki, és az engedne? Eddig a hengerfejtömítés hibára jellemző dolgok nem jelentkeztek. Nem főzi a vizet, semmi nem folyik össze.

Ahhoz hogy lássuk a szivárgás helyét, nagyon bontani kellett volna a motortérben, ami nem kevés időbe telt volna.

Mivel nem tapasztaltunk vészhelyzetet, nekem meg sürgős dolgom volt, így elodáztuk a szerelést a jövőhétre. Remélem nem lesz gond vele!

 

Esetleg tipp, hogy mi lehet ott ami engedheti az olajat?

Előzmény: 409 (139203)