bacus Creative Commons License 2015.01.09 0 0 4730

Na várj már egy kicsit. Ez a müholdas adás amiröl te beszélsz, ez sztem nem a publikus széles körben elterjedt müholdas adás, itt le kell cserélni egy pár müholdat (ha le kell egyáltalán) és hozzá 5000 szolgáltatoi vevöt, az nem ugyanaz, mint 2 milliárd beltérit kicserélni..

 

No, meg ez már digitális adás, itt 4x adattartalom van?, hát használnak 4 csatornát rá, van elég csatorna hozzá. Nyilván nem lesz minden rögtön uhd, pont ahogy a mai napig sem minden fullhd. Söt, megmaradnak, megmaradhatnak az sd csatornák is. Egy atv jó sd-ben is.. :-)

 

Én még emlékszem, mikor tanultuk az iskolában hogy egy tv csatorna 6,5 mhz, a vhf + uhf sávon elvileg hány csati fér el, stb.., és ma "látszolag" ugyanaz a koax jön be a lakásba rajta 90 analóg adással ÉS mellette 130 digitális csatornával, aminek egy része már fullhd... hol hittük volna ezt el 25 éve?

 

Hol van még az egyéb technika, pl. Internetes ip tv, stb. Ami még mindig fejlödöképes, és itt is, hogy megváltozott minden. 10 éve még általános adsl 0,5 mbit letöltés helyett, ma az optikával lefedett területeken a gigabitet is megrendelheted, és ez elöbb utobb nem csak diginél lesz igy.

Upc egyébként a fent emlitett koaxán viszi be a lakásba a 240/20 -as netjét, söt ott valami film tár is van, amiböl választhatsz és ezen felül még azt is tudja streamelni... 

 

Előzmény: Törölt nick (4722)