mizomedve Creative Commons License 2015.01.08 0 0 47422

"Nem fura, hogy DD azzal láncolja magához Pitont, hogy segítsen megvédeni a halott szerelme gyerekét? Aki mellesleg nagyon hasonlít a gyűlölt apára is?"

 

Ezen én is sokat gondolkodtam, de a válaszhoz először meg kellett ismerni Piton teljes előtörténetét.

Egy exbarátnő (bocs lányok) 10 év után felejtős. Piton bántalmazott, kiközösített gyerekként nőtt fel, és csupán két személytől (édesanyja és Lilly Evans) kapott szeretetet és valszeg csak ezt a két személyt szerette igazán. Amit Lilly iránt érzett, az nem is igazán szerelem, inkább valami beteges birtoklási mániával fűszerezett rajongás. Ezt szerintem tudta Dd, a Roxfortban semmi nem marad titokban.

A gyász elképesztő dolgokat hoz ki az emberből. Piton úgy érezte, Lilly nem halt meg teljesen, amíg az ivadéka életben van. Még a síron túl is magához akarta láncolni. Egy utolsó szalmaszál, vigasz a gyászban.

Pitonnál a lelkiismeretfurdalás is befigyel. Dd gyakorlatilag ezzel zsarolta Pitont. Nem túl etikus, de nála a cél szentesíti az eszközt.

 

Akkor inog meg Piton hűsége, mikor rájön, hogy Harry inkább az apjára hasonlít és vajmi kevés van belőle Lillyből, max a szemszíne. Ez szvsz hatalmas trauma lehetett a számára.

Előzmény: ---:Jani:--- (47409)