foxrudi Creative Commons License 2015.01.06 0 0 107688

Nemzeti Adó és Vámhivatal

Vám és Pénzügyőri Igazgatóság

XY Város

 

 

Tisztelt Vámigazgatóság!

 

Alulírott XYZ azzal a kéréssel fordulnék a Tisztelt Igazgatósághoz, hogy a közeljövőben pálinka előállításra alkalmas készüléket szeretnék készíteni amely megléte esetén saját célra kívánnék pálinkát előállítani a későbbiek során.

A készülék előállítását magam szeretném elvégezni  amely így részben olcsóbb, mint a készen vásárolt termék,valamint e készülék minősége és megbízhatósága sokkal megbízhatóbb és –véleményem szerint biztonságosabb- ,mint az üzletekben pl. Tesco, Metro értékesített termékek.

Továbbá szakmámból adódóan e készülék elkészítése nem okozna problémát, valamint az anyagokból való összeállítási költség takarékosabb lenne számomra.

A terveim szerint a kertemben lévő gyümölcsösből és egyéb bogyós termésű cserjéből kívánnám a cefrét elkészíteni valamint azt lefőzni. Ezen alapanyagokból való cefre elkészítése csekély mennyiség lenne (kb.100-150 liter cefre/ alapanyag/gyümölcsfajta ) és ezeket a mennyiségeket a tudomásom és ismereteim szerint a környékben lévő bérfőzést végző szeszfőzdékben nem tudnák vállalni kizárólag más egyéb alapanyag vagy más főzetővel való összetétellel,- magam pedig tisztán szeretném a párlatokat saját célra fogyasztani mindazonáltal,hogy így termékenként akár csak 3-4 liter mennyiség keletkezne belőle-.

Előzetes ismereteim és tájékozódásaim szerint az ezen lepárló berendezések előállítására Vámhatósági engedély kell,ezért azt részemre engedélyezni szíveskedjék,hogy azzal a helyi önkormányzatomhoz azt követően egyben bejelentést tehessek,ahogy a hatályos törvény azt 2015 01 01-től előírja.

 

Mellékelten csatolom a készítendő készülékre vonatkozó  műszaki rajzot.

 

Ezek köszönetében várom tisztelt válaszukat a fentiekre vonatkozó ismeretek tudatában a mellékelt válaszboríték csatolásában.

Tisztelettel és köszönettel:                                       XYZ

    201?  hónap  nap  település   ..............út  ....sz.      

Előzmény: toomy... (107686)