koroknaid Creative Commons License 2014.12.30 0 0 83187

Sziasztok!

 

Egy kis gyors segítségre lenne szükségem. Fejembe vettem, hogy a WC-ben elkészítek 1-2 szekrényt amik a falra lesznek felrögzítve, és amiben később felmosó vödröt, tisztítószereket meg ilyesmit fogunk tárolni.

Korábban ugyan barkácsoltam ezt-azt, de bútorlapból még nem készítettem sok mindent. Tegnap este sikerült is a korpusz egy részét összeállítanom, a 18-mmes  bútorlapok összerögzítéséhez a sarkoknál 2-2 konfirmátor és 2-2 fatiplit használtam. Ez elég jól is sikerült, bár a fatiplikkel küzdöttem egy sort mire a lapok élei szépen találkoztak... Ehhez elvileg egy ilyen: http://profibarkacs.hu/spd/4640000/Wolfcraft-Univerzalis-tiplizo-kezi-Mestercsapozo-A sablon használata megoldaná az én fúrási pontatlanságomból adódó problémákat?!

 

A másik és talán egyik legnagyobb problémám, az excenteres csavarok rögzítése illetve az excenter fej 15-ös átmérőjű furatának elkészítése. A furat elkészítéséhez 4-6-8-10 majd végül 15-ös fúrószárat használtam. Hiába a sok előfúrás sajnos így is elég csúnyán kirepedezett a furat széle, és ami még nagyobb probléma, hogy az excenter sem passzolt megfelelően a furatba? Esetleg tudnátok adni pár tippet, hogy hogyan lehet elkészíteni szépen igényesen egy ilyen excenteres kapcsolatot? Esetleg más megoldás is érdekelhet, ahol nem látszik a a külső felületen a rögzítés technika?!

 

Előre is köszönöm segítségeteket!

 

Üdv.

egy kezdő hobbiasztalos :)