Dreamer Creative Commons License 2014.12.27 0 0 60827

Azért a karácsony tartott "számomra" egy meghibásodást.

Borsodban voltam, mikor telefonál édesanyám, hogy otthon tegnap vibrált néhányszor a lámpa, ma öt óra körül pedig elment az áram. Megnézte a szomszédban, utcán van áram.

 

Reménykedtem, hogy csak valami kötés adta meg magát az elosztóban, de sajnos nem.Kaptunk a szomszédtól egy tápot a kazánhoz, így rámértem, hogy a nulla él-e, mert úgy nézett ki, hogy fázisunk nincs. Fázis nem volt.

 

Felhívtam az E-Ont, bejelentettem a hibát (kb. 19:30kor).

Nem reménykedtem, hogy este még elhárítják a hibát, de kilenc óra felé megjött a két E-Onos szerelő.

 

Mondtam a helyzetet, nézték a csatlakozó vezetéket, elméletben kint minden rendben volt.

A mérő alatt szintén minden rendben volt, de hol marad el a delej?

Vissza még1* a ház előtt készült kötési ponthoz, elméletben jó. Már készített fel a szerelő bácsi, hogy hívni kell egy regszerelőt, mert valahol valami szakadás van a méretlen fővezetékben. Csodálkoztam, mert tudom, hogy 16-os AL meg 10-es CU volt behúzva ráadásul tényleg kötés nélkül.

Megkértem, hogy nézzük már megint bent hátha a HLAK alatt van hiba. Ez volt a szerencse, mert most meg volt bent áram, az első terhelésig. Kintről szólt a másik kolléga, hogy mit csináltunk mert hallotta a szikrázást.

 

Vissza immár harmadjára a kinti kötésekhez. Az egyik ENSTO okozta a meglepetést:

Megmozgatáskor csillagszóró jött.Élt 3 évet. :(Kicsit fostam, mert elég tré állapotban van a mérőhely, de nem kötekedtek, nagyon rendesek voltak.Viszont két infót is elcsepegtettek:- Az egyik, hogy nem kötelező, hogy a mérőhely külterületről látható legyen. (E-On Hajdú Bihar)- A szomszéd szankció nélkül adhat nekem áramot amennyit csak akar.Happy End!Dreamer