csordics Creative Commons License 2014.12.26 0 0 44442

Szeretném még megkérdezni hogy a dízeleknek milyen tipushibájuk van kb milyen futasteljesítmény körül jelentkezik. Gondolom kettömegű olyan 200 környékén hal meg. Mi van a befecskendező rendszer elemeivel? rugalmas szíjtárcsa van mindket motoron? Milyen motorkodokat kell kerulni, mi az ami jo. Én inkább olasz autós vagyok és mielött belemélyedtem volna a JTD technikába én is osztottam steve véleményét a benzinesekről. Az egyetemen volt egy nagyon kedves oktatónk aki még úgy tanította személygépkocsiba benzines motort szerelnek, dizelt traktorba meg teherautóba. Ezzel mélyen egyetértettem , egészen addig mig az euro3 de leginkabb 4-5 csodákat ki nem találták. Ettől az emissziós hercehurcától egy benzines olyan kókadt lett hogy szégyen. Persze a turbósok OK azok elég élvezetesen hajthatók, de egy szívó , anélkül hogy bárkit meg akarnék sérteni , katasztrófa. Multkor egy 1,4 hondaba sikerult beulnom, na hire nem volt a regi porgos karalterisztikanak, olyan volt mint egy jó opel motor, alul még nem ment, felul már nem ment, középen meg csak ugy nem ment. 

Szóval 3. sokszázezres JTD autóm van de nagyon megbízhatónak tartom a technikat. Nekem még nem volt gondom se injektorral, se magasnyomásu pumpával, Azt meg hogy 200 ezrenkent cserélek egy kéttömegüt amit 80-100 környékén meg lehet venni ha kell, szerintem belefér, de eddig ezt is megusztam.  Amugy gazolajbol prémiummal jarok és bar felénk az 5lábukutyasét használva nem vettem észre fogyasztascsokkenest a sogorok premiumanal igenis jelentkezett olyan 10% körüli.

 

Szóval szeretném hallani a tapasztalatokat/tudasbazist a dizelekrol, mire lehet szamitani. Van egy kollégám aki renaultnal dolgozot és ő például esküszik az 1,5 motorral, mivel szerinte nagyon kiforrott az idok soran.

 

szóval minden véleményt meghallgatok és megfontolok de egyenlőre tényleg az 1,5d és az 1,6 benzin között vacilálok, ha valaki meg tud győzni hogy miert 1,9dci azti is szívesen meghallgatom. elsősorban a fenntartás költségei fontosak ( szerviz/fogyasztas), szerelni merhogy van lehetosegem én fogom, mivel az autoszerelokben sokadszorra is csalodtam.

 

Előzmény: csordics (44441)