Pisces72 Creative Commons License 2014.12.25 0 0 17763

Üdv mindenkinek, aki most kezdi! :)

 

Ha szabad néhányat a személyes tapasztalataimból... :)
Nagyon kevés "abszolut igazság" van a szakmában, és simán lehet, hogy ami valakinek bejön és remekül működik, az a másiknak nem. Vagyis tessék nyugodtan próbálkozgatni! :)

Pl. fogók... Írtátok, hogy kúpos fogó nélkül nem lehet boldogulni. Nekem 2 éve nem volt a kezemben, mert számomra rémálom. Viszont a konkáv, na azt imádom, és mindenre, amire mások kúposat használnának, én a konkávot fogom meg. (Ebay, természetesen...) Miért? Nem tudom. Viszont nekem működik.

Forrasztás... Van, aki rácson, van, aki forrasz-lapon, van, aki samotton forraszt, és ha a youtube-on nézegettek forrasztós videót, akkor orosz drótosoktól elég sok furcsa megoldást is láthattok. (A youtube-ot egyébként javaslom, de kritikával. Nagyon sok hasznos dolog van fent, de rengeteg szemét is.) A forrasztásnál egyébként pont van valami nagyon fontos: a felületeket tökéletesen le kell tisztítani, és a találkozásukat előre formára igazítani. Ha van köztük rés, nem fognak összeforrni.)

Fog a réz... Foghat az antikolásra használt vegyszer, de foghat maga a réz is, mert elég reakcióképes, és képes a bőrön át kiválasztódó anyagokkal reagálni, ettől színeződik el a hordási felület. Lehet, hogy valakit soha nem fog megfogni,  mást meg mindig, mert az illető bőre olyan, és lehet az is, hogy valakit időszakosan fog meg, pl. influenza idején. A paszta is működhet, a lakk is, de mindenképpen ki kéne próbálni, hogy milyen lesz hosszabb használat után. Többeknek nem jöttek be ezek a felületkezelési módok, merthogy lepattogzott...

Bevonatos drót... Nekem mindig ronda, fogónyomos lett, ha nem tekertem be ragasztószalaggal a fogó pofáját. Ha viszont a minta engedte, és lehetett fogó nélkül hajlítani, akkor szép maradt.

Nyolcasok... Én előre vágom méretre a drótot, és a kicsikből hajlítgatom meg a nyolcasokat, nem úgy, ahogyan a képen pár hsz-sal lejjebb ...

 

Nagyon szépeket csináltatok, így tovább! :)