tgwh8 Creative Commons License 2014.12.24 0 0 69537

Minden csak nézőpont kérdése. Ha nincs pénz megvenni a tetű elleni szert, akkor nem veszik meg. Meg amúgy is visszafertőződnek. Megint írom, más az igénytelen, és más a szegény. 

Iskolába, óvodába muszáj menni, mert az a feltétele a támogatásoknak - településenként változó, de úgy tudom egységesen a minimális ellátásnak feltétele -, ha sokat hiányzik, kivágják. A jelenlegi rendszer senkinek sem jó, csak a szőnyeg alá söpri a problémát. Ezt sajnos másodsorban az unokáid szívják meg, meg a szüleik. Elsősorban az, aki terjeszti. Mindent meg lehet oldani, csak akarat kérdése. Persze a legfőbb akarat az állam. És ők nem akarják megoldani a problémát. Volt egy magyar találmány, ami mindenféle szemétből présel lemezeket, amiket akár egységesített házak gyártásához lehetne felhasználni. Gondolom kiviszi külföldre a találmányt, mert itthon egyszerűen nincs arra akarat, hogy hasznosítsák a szemetet, meg a házfalakon kívül egy rakat más, hasznos dolgot is gyártsanak.

De hogy magyarázod meg az óvodás, kisiskolás unokádnak, hogy ne barátkozzon ezzel meg azzal, mert tetűt kap tőle? Rosszabb eset, ha megverik. Mit tud csinálni a szülő? Semmit... jobb helyeken meg lehet fenyegetni a jegyzővel, ő képes elindítani a szükséges eljárást.

Előzmény: gmkiev (69535)