rézműves1 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 107319

...na itt vagyon az igazság...ez a hordó inkább nyomásálló, mint "horpadásálló"... ezért volt régebben a vizes (gőzös) talpúnál, a két fenéklemez összekötve, mert már elég kis nyomáson is behorpad az alja...de volt úgy, hogy a nem megfelelő hegesztés miatt, az összekötésnél elvált és az eddig homorú alja, (miután ugrott egyet a főző) kicsit bedomborodott...de szerencsére ott sem szakadt fel a lemez, az alját egy fadoronggal nagyjából kiütötték, az összekötést megerősítették és azóta is vígan főznek vele...

 

...persze az olajnál nincsen ilyen gond, ott nincsen nyomás...nem is értem, hogy minek kellett nyomáspróbázni, pláne levegővel...pedig mondtuk már egy párszor, hogy csak tisztán vízzel szabad...

Előzmény: golyós (107316)