eekeili Creative Commons License 2014.12.21 0 0 75990

 Üdv !

 

 Először is hölgyek is olvashatják a fórumot, aztán lehetnek nekik is problémájuk. De azért ha lassan is de gyűlik a probléma előfordulások milyensége, Így lehet elsőre a fázis csere probléma , a vízhiány a víznyomás elégtelensége, aztán ezek : 

  " vízköves a kazántest, szorul a váltószelep, vagy el van félig dugulva a gázrendszer, addig nincs miről beszélni. "

 Ezt csak azért írom mert  az egyik kazánomat egy ismerős szerelő helyezte üzembe Akkor mondta , hogy 30 hiba lehetőség van, de csak úgy 3  vagy 5- ig jutott a sorolásban. 

 Első mindig az ,hogy nincs áram. Na ez amit a készülék nem jelez soha. Nincs bedugva a csatlakozó. Aztán nincs gáz. Mint ahogy írták félig eldugult a gázrendszer vagy nincs nyitva a csap.

 pl. nálam az un. félig eldugult többször is előfordult azaz a gyújtóégő nem kapott gázt - kifújtam mindig, ok.

 Azon viszont spekullálok, hogy a vízköves kazántestet hogyan lehet diagnosztizálni  ?

 Vagy pl. azon ,hogy igaz volt e az, hogy az 5 éves radiantot nem lehetett volna megjavítani. Az egyik hölgy rokonnál ez fordult elő.

 Az elmondásból csak a váltószelep lehetett a problémás.

 Vagy mégsem ? Ezt már sohasem tudom meg.

 A mikro környezetemben azért akadnak  huszonéves kazánok is - álló kazán kettő is, legalább 25 éves, fég falikazán 22 éves és a többi.

 

 

 Más érdekesség.

 Ugye van ez az 5 éves kötelező gázrendszer és gázkészülék ellenőrzés. Amit legtöbben elmismásolnak. Ennek valamikor utána néztem, hogy mi mindent kell ilyenkor végezni. Állt az vagy 20 pontból. 

 Ha ezt mind elvégeznék akkor kifizethetetlen lenne.

 Viszont jó ötlet hogy a mérőcserénél  csinálja ezt a szolgáltató. Úgyis ki kell jönniük mérőcserét még interneten nem lehet végezni.Tény hogy némileg több időt kell ilyenkor a munkára fordítani.

Előzmény: cucu (75981)