tangerine Creative Commons License 2014.12.19 0 0 82665

Hi!

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Én is vettem a múltkor egy aldis asztali körfűrészt pár hónapja, a múlt héten össze is állítottam, de olyan csálén állt a lap benne, és 45°-os vágásnál el is érte volna a lap a rés jobb szélét, hogy rögtön szét is szedtem. Kb. 3 napig állítgattam, kínlódtam, de reménytelen a beállítás. Ha 90°-nál párhuzamos a lap a réssel, akkor 45°-nál biztosan nem, és fordítva.
Mostanra feladtam, és úgy állítottam be, hogy derékszögnél legyen párhuzamos a lap a réssel, és kb. középen legyen a lap.
Most raknám össze, de mára elfelejtettem, hogy az állítókaroknál milyen sorrendben voltak az alátétek és a tányérrugók, és merre néz a tányérrugó.

Meg tudná nézni valaki, akinek ilyen van?

Annyit tudok, hogy a jobb oldali tekerő (amivel szögben lehet dönteni) az (belülről kifelé) egy lapolt 8-as csavar, megy bele a kis fogaskerékbe, majd egy 8-as alátét jön, és ez az egész a belül lévő fekete vastag lemez 8-as furatán keresztül jön kifelé (eddig biztos). A fekete lemez után következik a vékonyabb kék lemez ami a gép doboza. Itt nem tudom, hogy a kék és fekete lemez között kell e alátét távtartónak, vagy összeér a két lemez, és az alátétek már kívül vannak? Kívül a fekete tekerő és a gépház között van alátét?

Van egy nagyobb (fakötésű) alátét is, az melyik tengelyre való?

Megnézné ezeket valaki? Nem kell nagyon szétszedni, elég csak az asztalbetétet kivenni és belenézni. Fénykép sem szükséges elég a felsorolás, pl. 8-as csavar, fogaskerék, alátét, fekete lemez, kék lemez, fekete tekerő, alátét, tányérrugó, önzáró anya, műanyag távtartó, szorító.

Köszi előre is!