Laci4444 Creative Commons License 2014.12.19 0 0 111359

Szia Kathy8!

 

Már látom, hogy írtak neked a fapadosról, azért én is írok pár dolgot. Én úgy gondoltam, hogy a fapados társaságok még az orvosi igazolásokkal sem foglalkoznak, de akkor tévedtem.

Amivel Ti mentetek, ott át lehet tenni a foglalást másik járatra?

 

Az igazi fapados repülő, amikor megjelentek, akkor 1-2euró, vagy dollár-ért illetékekkel egütt elvitt, ha sikerült jókor lefoglalni. Igen jól írtam az árat. Kb. egy buszjegy ára volt. Természetesen nem tőlünk, hanem pl. a lengyelektől nagyon sok ilyen járat volt.

Azért Magyarotszágról is voltak jó árak. 15-35 euró körül lehetett utazgatni, ha jó időben lefoglaltad az utat. Aztán ez az összeg szép lassan felkúszott 60-100 euróra (ezek mind illetékekkel együtt voltak ennyiért egy irányban).

A jó idő, amit írtam :)  : utazás előtt már nem voltak olcsó utak, bár olyanról hallotam, hogy valaki a reptéren vett jegyet az utolsó pillanatban. Reptéren nem is igazán lehet jegyet venni, főleg az utolsó pillanatban. El sem tudom képzelni, hogy kiment csomagokkal, és lesz ami lesz. Nem tudom. :)

Utazás előtt pár hónappal, kb. 2-3 hónappal. Nem a frkventált időszakokban ( húsvét, karácsony, nyár, szabadságolások stb.) . Általában januárban és október körül lehetett jó jegyeket kifogni. Ha valaki "éjjel-nappal" tudja figyelni, akkor lehet, hogy talál más időpontban is.

 

A befoglalt időpontot nem lehetett megváltoztatni, vagy talán felárral, de az magasabb összeg általában, mint maga az út, de ha fontos az időpont, akkor lehet, hogy megéri.

A légitársaság törölhette a járatot már közvetlenül az indulás előtt is, akkor egy másik géppel kellett menni. Poggyász túlsúly, és egyéb büntetések. Hát igen. Ezeket nagyon szeretik betartatni, és ha nehezebb a csomag, vagy valamit fel akarunk még vinni a gépre, akkor jön a büntetés. Bár ezt már a TS is jobban figyeli, mint régen.

 

Sok rosszat lehetne írni a fapadosokról, nagyon sok megtörtént esetről hallottunk, ami ráadásul igaz is volt. :)

Nekünk ezek ellenére mindig jó tapasztalataink voltak, ha pl. a feladott csomag nem haladta meg a 15kg-ot.

A gép pontosan indult, a személyzet kedves volt (mikor magyar személyzet volt), amikor nem voltak kedvesek, akkor sem zavart minket. A Wizz-Air gépe laikus szemmel nagyon jó állapotúnak tűntek, elég halkan repültek. A Ryanair gépei jóval hangosabbak, lestrapáltabbak voltak.

Úgyhogy, ha kedvező áron lesznek a jegyek, akkor megéri velük utazni. De azért nem hülyék ezek a légitársaságok, hogy Egyiptomba pár ezer fornintért elvigyék a túristákat. Tudnak ők jó kis árakat kikalkulálni, hogy megérje nekik az utaztatás. Főleg, hogy a szezonban nem kell gondolkozniuk azon, hogy van e innen keletről valaki aki Egyiptomba szeretne utazni szezonban.

Ha valamiben tévedtem, akkor majd kijavít valaki, de nem árt elolvasni az apró betűs részeket is. :) Én is majd elolvasgatom.

 

Előzmény: Kathy8 (111345)