Szia!
Nekem az egész kiépítés 220-ezer forintba fájt, de úgy hogy saját magam csináltam az egészet. Ergo, ez anyag ár! (kazán, csövek, szerelvények és 3db radiátor)
Én senkinek nem vagyok hajlandó 400-500ezer forintot fizetni ezért. Úgy gondolom, hogy egy válalkozó ne keressen rajtam egy nap alatt 200-250ezret tisztán.
Egy ilyen rendszert egy nap alatt kiépitenek. illreleváns az, amilyen árakat ma a szakik mondanak! Oké, hogy ne ingyen csinálja...na de maradjunk már meg a realitás talaján. Ha egy kicsit értesz a műszaki dolgokhoz, és nem vagy botkezű, simán ki tudod építeni te is a rendszert. A radiátor méreteit úgy kell kiszámolni, hogy a helység légköbméterét beszorzod 50W-al. Igy kijön a radiátor mérete, amit a helység megkiván. Mondjuk ez függ a nyilászáróktól, falvastagságtól szigeteltségtől stb... de ezzel a számmal szorozva, neked szerintem elég lesz.
A turbóst rakhatod bárhova ahol át lehet ütni a falat, és jók a kialakitáshoz a feltételek. 60mm -es lyukat kell kiütni, nem nagy durranás. A gázcső átalakítása valóban engedély köteles, "elvileg". ;-)
Én azt mondom nem hangosabb ez a kazán mint egy konvektor ami pattog/durrog stb... ugyan úgy elalszol mellete. A szivattyút felesleges elvinni a kazántól, mert annak az ég világon semmi hangja nincs (grundfos)! Ha megfogod nem érzed, vagy ha közel hajolsz nem hallod, hogy egyáltalán megy. Aminek hangja van az a kazán kb 10 percig még hideg a viz. Serceg, mint amikor a vízforralót bekapcsolod.