montipájton Creative Commons License 2014.12.18 0 0 342466

Iszonyat demagóg, amit írsz. Nyilván az egész ország költségvetési egyensúlya  a bankadótól meg a reklámadótól van. És ha ezek nem lennének, akkor omlana össze minden, a szegény embereket tehát jelenleg a gazdag bankokra meg médiára kivetett adó tartja életben.

 

Megsúgom, nem. Azokra azért van szükség, mert egyrészt büntetőintézkedések és stratégiai eszközök (aki ellenünk van, kicsináljuk), másrészt meg mert annyira elbokázta a komplett országvagyont a t. társaság, hogy egyszerűen semmi nincsen, amit amúgy fel tudnának mutatni. A magánnyugdíj elkobzása, a netadó, a fizetős M0-ás semmi másról nem szólt. Kell a lóvé, pénzbehajtást kell csinálni, mert szarban a gazdaság. És ez már NEM a 8 évvel ezelőtti kormány bűne.

 

Persze, hogy nem lesz jobb egyik pillanatról semmi, ha ezek kikerülnek a hatalomból - de az is ordas demagógia, hogy erre és semmi másra nem hivatkoztok, ami miatt maradniuk kell. Amíg mindent el nem tapsolnak. Nyilván, egy kizsigerelt gazdaságban előbb-utóbb szükség lesz fájdalmas átalakításokra - de hogy ezek, akik az alkalmatlanságukat (Matolcsy, uramisten...!) ezerszer bebizonyították, még tovább tobzódhatnak, "mert utánuk se lesz jobb" - ez nem csak demagógia, de förtelmes cinizmus is.

Előzmény: Willie_3 (342445)