szilascet Creative Commons License 2014.12.18 0 0 37931

Az egyéb önmentő eszközöket nem írnám bele a szabályozásba, mivel azok sikeres használata nagyon felhasználó függő, Itt magát az alkalmas kajakot kellene meghatározni, és az adott időjárási körülmények alapján tenni a limitációkat, úgy mint most is van, csak ennél jóval enyhébb korlátozásokkal.  Az alkalmas kajak  és a mentőmellényes ember úszóképes marad külön-külön, együtt már van esély rá, hogy kimenti magát. Ennél többet úgysem lehet tenni. Plusz a vízálló telefon, hogy végül mentést kérjen.

Én (is) írtam egy módosítás tervezetet, arra gondoltam hogy ezt szélesebb körben is meg lehetne vitatni, de nem ezen az indexes nyílt fórumon. Van egy facebook csoport, illetve a pyrus-os zárt lista, illetve egy email-lista. Egyik felületet ki kéne jelölni, ahol a legtöbben vannak (én magam még eléggé kevés embert ismerek az aktívak közül, (valószínűleg ez fordítva is igaz:-)), akik konkrétan akarnak foglalkozni a kérdéssel, és ott meg lehetne tételesen és konkrétan is beszélni a dolgokat. 

Ez a nyílt fórum jó az ötletek fogadására, de kész szöveget itt aligha lehet összehozni, plusz a túl hamar nyilvánosságra kerülő szövegek felesleges bonyodalmakhoz vezethetnek.

Előzmény: szilascet (37929)