Alpári Gnác Creative Commons License 2014.12.17 0 0 6057

Alap esetben nem is gyártó cégnek kell kimagyaráznia magát, hanem az alvállalkozónak, aki lehet maga a "művész" BT-je, de lehet az őt strómanként alkalmazó vállalkozás.

 

1. Ha a "művész" bt-je az alvállalkozó, akkor bizonyítania kell, hogy nem csak ettől az egy megrendelőtől kap megrendelést, hogy sok másiktól is különben bujtatott munkavállalássá minősítik a ténykedését és egyúttal oldalba basszák egy jó kis bírsággal.

 

2. Ha Marci papíron pék, akkor  minimálbérhez nagyon hasonló összeget tud csak kapni.

Ott meg az a gond, hogy így nem kereshet papíron többet a többi, igazi péknél, de így viszont a teljesen lejárulékozott, leadózott ÉNBP-pénzből lehet neki fizetni, de az  meg nem éri meg.

 

3. Ha egy vállalkozás bevesz papíron x-összeget és azt izibe ki is fizeti zsebbe, azon számszerű bukást kénytelen elkönyvelni, akkor minek csinálná?

 

Itt persze az ÉNBK-t nem az RTL gyártja, hanem egy könnyen lecserélhető projektcég, de még pár hónap "nincsen pénz, vegyük el mindenkitől" kormányzati sziporka és Murány András lesz a vezető producer, akkor viszont nem is fog majd megbukni senki:)

Előzmény: GPS (6049)