tsipet Creative Commons License 2014.12.16 0 0 29270

Jól emlékszem, hogy egy 2014-es 111-es Skate lesz a probléma tárgya?

 

Pont ilyen Skate-ekkel elég sokat szívtunk a centerben. Tekintve, hogy nagyon sokan leakadtak vele, a két darab csavar szépen elkezdte gyilkolni a szkeg anyagát. A kisebbik baj az volt, hogy lötyögött a szkeg (ha arrébb toltuk, egy olyan helyre ahol még ép volt a horony, akkor megszűnt a lötyögés), viszont az egyik leakadásnál a szkegház is megmozdult és mellette a deszka alja is repedt.

Maga az alapötlet nem rossz, viszont pár év még biztosan eltelik mire kiforrja magát, és tényleg stabilan áll majd a szkeg. A Witchcraft-é már olyan, ami közel van, de még mindig nem az igazi. Másfelől, abban is van némi ráció, hogy inkább vesszük el a szkeget de ne törjük már ketté a deszkát, ha véletlenül megakadunk valamiben.

mint itt: http://totalwind.net/foro/viewtopic.php?f=4&t=92684

 

 

US-box-os donorból tökéletesen működő slotbox-os szkeget lehet faragni, mivel a fő méretek megegyeznek. Ki kell belőle ütni (csak óvatosan) a hátsó pin-t, aztán az elejét levágni, ahol a csavar van (bár ezt nem mindig kell). Ha ez megvan, akkor belerakni a szkegszekrénybe, pozícióba beállítani, csavarokat kitekerni, és tűfilccel szépen rájelölni a furaton keresztül a szkegre a süllyesztések helyét.

A megjelölt szkegen a csavarok névleges átmérőjének megfelelő fúróval szépen ki lehet mélyíteni az anyagot. Mivel csak az egyik oldalról lesz kimélyítve elég tekintélyes süllyesztést lehet összehozni, bár átszakítani nem érdemes az anyagot. Lehet nyugodtan merőlegesen is fúrni, csak kissé feljebb kell a megadott ponttól.

Ha ezt rendesen összehozod, akkor nemcsak erő, de alakzáró is lesz némileg (asszem mindenféleképpen nagyobb mértékben, mint a gyári), a kötés.

 

Ha pedig nem vagy nagy híve a tologatásnak és sikerül elég hosszú alapú US-box-os szkeget találni, akkor pont bele lehet faragni a szkegszekrénybe úgy, hogy ne legyen sehol rés. Szebben is fog mutatni, talán jobban is tart, meg nem jelennek meg a réseknél mindenféle kósza turbulens áramlások. 

 

 


A fenti képen látható a folyamat. Ott rontották csak el, hogy nagyon kicsire sikerült a süllyesztés.

 

 

Elvileg akkor van jó helyen, ha a szkeg belépőéle a papucs hátsó felfogatási pontjától egy kissé előbbre esik. Mint a képeken.

 

 

 

Vagy a te esetedben oda is pozícionálhatod ahol a "Gollito's choice" felirat díszeleg. :)

Előzmény: Kilmer Petty (29267)