arvaiz69 Creative Commons License 2014.12.16 0 0 82475

Sziasztok! 

Marógéphez akarok vásárolni tisztítómarót a Mester és Hobby-ból. Kinéztem magamnak a http://www.botex.ro/index.php?l=hu&link=produse&id_categorie=7&id_produs=122   500633C kódszámú tisztítómarót, aminek a késátmérője csak 6,35 mm.  Én kicsit keveslem ezt, bár még sosem dolgoztam tisztítómaróval. A kés élhossza 25 mm, ez megfelelő lenne, hiszen a deszka amit marnék kb 2 cm vastag. Vagy az én Bosch POF 1400 ACE marógépem nem is bírna el az egy mérettel nagyobb 12,7 mm késátmérőjű késsel való munkát, ami 20 mm vastag fában marna? Ha nútot marok fában, akkor a 20 mm mélységet kettő, de inkább három fogással végzem! Nem tudom, hogy a tisztítómaró használatakor a gép könnyebben dolgozik-e, mint mikor ugyanolyan méretű késsel nútot marok? Mert ha ugyanolyan megterhelő akkor úgy gondolom bőven jó lesz nekem a kisebb 6,35 mm élátmérőjű tisztítómarókés is!

 

Ha már rendelek innen akkor rendelek egy olyan nútmarókést is aminek a két oldalán és a tetején és van kés!http://www.botex.ro/index.php?l=hu&link=produse&id_categorie=7&id_produs=120   Ennek használatakor jóval könnyebben belemélyed a marókés a fába! Majd kíváncsi leszek rá, hogy mennyivel könnyebb vele dolgozni!    

 

Ezekbe a 12 db-os kínai marókéskészletekben is van tisztítómaró, de ami nekem van abban a kés élhossza nagyon rövid kb. 15 mm, és azt nem tudom használni a 20 mm vastag fához! Ezért vagyok muszáj venni egy olyat aminek hosszabb az élhossza!  

 

Üdv.:Zoli