thoroughbred Creative Commons License 2014.12.15 0 0 486

Sziasztok!

 

Egy ideje olvasgatom ezt a fórumot is, illetve a gyártó honlapján megjelenő cikkeket és vendégkönyvet is, de valahogy nekem még mindig nem tiszta ez a SPURI. Sokan írták itt, hogy fogysztáscsökkenés nem tapasztalható, teljesítmény/hang meg mintha jobb lenne...talán.

Én is kipróbáltam,  mert érdekelt, főleg a motorvédő szerepe miatt. Sajna én is a "mintha" ketgóriába esek érzetre, fogyasztás meg nem változott. És ez a "mintha" faktor simán lehet a puszta tudattól, hogy most aztán nem sima benzinnel megyek, ez "különleges"... fene tudja. Nyílván normlis méréssel/tesztekkel lehetne alátámasztani a hatását (ha van egyáltalán), de ilyen eredményeket én sehol nem találtam. És talán ez az, ami kissé komolytalanná teszi a gyártót. A honlapon büszkék a közel 20 éves gyártói tapasztalatukra, a folyamatos fejlesztésre, de ennyi idő alatt nem tudtak még publikálni bármilyen mérési eredményt? Ez fura. Persze ezt nem csak én hiányolom. Az ottani vendégkönyvben is vannak néha erre irányuló kérdések, de a válasz általában valami iszonyat vakítás, aminek semmi műszaki tartalma nincs. Végül mindig az az ütőkártya, hogy 20 évvel, meg az elégedett vásárlókkal, nekik nem kell megmagyarázni semmit, próbáld ki!

Lehet, hogy a helyes kérdés így hangzik: hosszú távon vajon mennyire károsítja a motort, meg ami utána van??

Persze minden szépen le van vezetve műszaki konkrétumok nélkül. A lényeg annyi, hogy ne gondolkozzál, öntögessed minden tankolásnál, mert csak így vagy biztonságban.

Talán a gyártó is kezdi felismerni, hogy az a biztos, ha a bizonytalan felé tereli az érdeklődőket. Már olyat is olvasni ott, hogy felismerték a vásárlói igényt, miszerint nem feltétlenűl a fogyasztáscsökkenés a fontos, inkább a motor hosszú élettartama. Ja. Magyarul: a fogyasztást nem feltétlenül csökkenti, ne lepődj meg, de majd 300e km kiderül hogy növelt-e élettartamot vagy nem. Mert aki a fogyasztás miatt venné az mondjuk 3 tank után abbahagyná, na de így...

 

Valaki használja még?