Zoka001 Creative Commons License 2014.12.15 0 0 35131

Egyébként, hogy ne csak akkor írjak, ha valami baj van, küldök 1-2 képet, amin az látható, hogy mennyire jól összeszedi a lombot a fűnyíró :-).

 

Dugulás ide vagy oda, nem bántam meg, hogy megvettem, nagyon jó gép, akinek nagy kertje van, annak bátran ajánlom. Érződik az egész a gépen, hogy nagyon összerakták, alig kell rajta rántani és már indul is a motor, nagyon apróra vágja a nyesedéket. Észrevehetetlen a mulcs a fűben, pedig volt amikor nagy füvet vágtam vele, de akkor sem látszódott semmi a talajon hagyott nyesedékből. Azt hittem, hogy a zöld kart többet fogom használni, de egész nyáron rá se tettem a zsákot, folyamatosan zöldtrágyáztam, minden ment vissza a talajra :-). Ez így sokkal kényelmesebb és gyorsabb volt, hiszen nem kellett a zsákot üríteni. A fűre is ráfért egy kis plusz tápanyag, remélem ettől sűrűsödni fog :-). A gyorsaság alatt  nettó 4 órás nyírást kell érteni, még úgy is, hogy használtam az önjáró funkciót. A telek egy része lejtős, ott kifejezetten örültem, hogy önjárós a gép :-).

 

 

A zsákot csak a lombszíváshoz tettem fel. Ekkor szembesültem az első az egyik hibával, ha lehet így mondani: nem tudta átállítani a zöld kart. Ugye ezzel a karral lehet állítani, hogy mennyi menjen a zsákba és mennyi a talajra a levágott fűből. Tudni kell, hogy gumikesztyűben mindig lekaparom a gép alját, de a fűzsák nyílását nem. Kellett vagy 10 perc míg rájöjjek, hogy az volt a gond, hogy a fűzsák nyílását is nagyon precízen meg kell tisztítani a fűtől, egyébként nem állítható a kar.

 

A másik negatívum, hogy túl magas a gép, így a garanciális szervizre nem tudom elvinni, hívhatom ki a szerelőt, aki 40-50 km-re van, szóval ez nem lesz olcsó mulatság szerintem :-(. Idegesítő a dolog, mert 2- cm-rel magasabb csupán, így nem fér be a csomagtartóba :-(. Tudom, kell venni egy kombit vagy egy pick-up-ot :-).