Felfedező2 Creative Commons License 2014.12.11 0 0 156468

Jó, biztos nincs jelentősége egy óránál a pontosságnak (nyilván ezért nem is törekszik egyetlen gyártó sem mind a kivitelezésben, mind a marketingjében a minél nagyobb pontosság elérésére, ezért nem használnak szabványokat és ezért árazzák a chronométereket mindig magasabban, mint a tanúsítvány nélküli termékeket, ahogyan az Omega-ról szóló hírből is pontosan ez derült ki) Igazad van, semmi szükség rá!

 

Én azért mégis szeretem, hogyha pontos az órám és igen, idegesített, amikor nem volt az, nem szerettem utána állítani és egyébként is, egy napi használati tárgynál szeretem, ha jól használható, sőt minél jobban használható (pl. az óra az időmérésre) annál jobban szeretem használni. Igaz, hogy a kvarc pontos - ahogyan írtam egy mechanikus is tartható pontosan, nyilván több törődéssel és drágábbért - de ott a presztízs az alacsonyabb és bizony pont annyival alacsonyabb az a presztízs, amennyivel a piac alacsonyabbra árazza...

 

Lehet ezeken vitázni, de fölösleges. Láthatóan a gyártók adnak arra, hogy pontosnak látszó termékeket állítsanak elő, sokat költenek minősítésekre, amit meg is fizet az egyszerű felhasználó - tehát van jelentősége. Nem akarok itt a bölcsek kövével előállni de ez a piac által visszaigazolt igazság. A kvarc meg egy egészen más téma, ahogyan egy okostelefon is tud halál pontos lenni, ha van 3, vagy 4G hálózat... Mégsem focizik egy ligában egy Patek-kel. Mert az élet nem így működik.

Előzmény: nickback38 (156467)