Attesz88 Creative Commons License 2014.12.07 0 0 75663

Ezek nettó árak és erre jön még az áfa. Mindegyik ajánlatban így szerepel. Számla nélkül szóba se állok ilyen jellegű munkánál senkivel, mert utána próbáljon meg az ember bármit is érvényesíteni, ha esetleg garancia van.

Nálam alapból úgy működnek az ilyen munkák, hogy szerződünk és abba tételesen leírjuk mit vállaltak el az adott pénzért, milyen határidőre. Eddig mindig jól jött az ilyen papír. Mondjuk szerencsére csak egyszer kellett elővenni és elolvastatni az illető munkát elvállaló emberrel, mert ki akart hagyni ezt-azt és kicsit késett is volna az átadással. Amikor ki van számolva, hogy melyik munkafázisra mikor érkeznek a hozzáértők nagyon nem mindegy, hogy egy esetleges csúszást lazán félvállról elintéz egy szaki vagy ott a papír előtte, hogy bizony kötbéres ha nem végez időre. Lehet, hogy szőrszálhasogatás és kekeckedésnek veszi pár ember, de ha valaki nem tud felelősségteljesen és a szavát betartva határidőre végezni egy munkával akkor nálam így járt.

Az asztalosom próbálta meg elfelejteni a konyhabútornál a világításnak kivágni a helyeit és a bútor fogantyúkat felszerelni, mert állítása szerint erről nem volt szó. Meg persze majdnem 2 héttel később akarta hozni a konyhabútort, mint amiben megállapodtunk. Mikor elővettük a papírt és átolvasta mit vállalt jött a hebegés-habogás, hogy így romlott el ez a szerszám, úgy romlott el a kocsija stb. Mondtam neki, hogy nem nagyon érdekelnek ezek a dolgok és ha nem lesz kész időre akkor ne is kalkuláljon a teljes összeggel. Ne fél 1 nap csúszással, mindent megcsinálva elkészült a konyhabútor.

Előzmény: nixon70 (75660)