amatör 60 Creative Commons License 2014.12.06 0 0 58598

Én értem és ismerem ezeket a gondokat, de ne felejtsük el, hogy a gondos autó tulajdonos az én értelmezésemben ért az autójához, ha másképp nem, hát hobbi szinten.

 Igen lehet, hogy én könnyen beszélek, mert van egy "hobbi" mühelyem és ha ott nem tudom megoldani a problémát, vagy egy kis kényelemre vágyom, átmegyek egy barátomhoz. Ott aztán van minden, nem kell a földön dolgozni, van csápos emelő is.

Az asszonyomnak a Twingojából ott vettem ki a motort kompletten, akkor volt 100ezer kilométer a járműbe és kuplung (komplett) csere, vezérlés, vízpumpa, belső féltengely simeringek lettek cserélve. Vagy a kipufogó és a kézifék kötelek cseréje is így kényelmesebb. Ez is egy TMK művelet volt.

  Tehát értem azokat akiknek nincs lehetőségük vagy szakértelmük és így rászorulnak a szakműhelyre, ahol sok, nem mindig becsületes ember dolgozik.

  Végezetül annyit, hogy azok akik rendelkeznek némi szakmai ismerettel és van hely ahol dolgozhatnak, na azok csinálják maguknak.

 Németországban van olyan műhely ami bérbeadó, megcsinálja a gazda a járművét és kifizeti a műhely óra díját.  Szerintem ez egy ötletes dolog, de nagy munkába nem érdemes belefogni megfelelő szakismeret nélkül. 

 Üdvözlettel: amatőr 60

Előzmény: Köhike (58588)